IJs met mango en mascarpone
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 1,7:1
- Schil de mango en weeg het vruchtvlees af tot 65 g.
- Pureer de mango of snij in kleine stukjes.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Giet het mengsel in een ijsmachine.
- Laat de ijsmachine draaien tot het ijs is. Dit kan verschillen per ijsmachine.
- Bewaar de overgebleven portie maximaal 1 maand afgesloten in de vriezen op -18⁰C.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 80 g mascarpone
- 80 g slagroom
- 65 g mango
- 20 g stevia
- 5 g citroensap
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
80 g mascarpone | 364 | 37.6 | 0.2 | 6.1 |
80 g slagroom | 274 | 28.6 | 2.4 | 1.9 |
65 g mango | 53 | 0.1 | 9.3 | 0.4 |
20 g stevia | 77 | 0 | 19.2 | 0 |
5 g citroensap | 2 | 0 | 0.4 | 0 |
Totaal | 771 | 66.3 | 31.5 | 8.4 |
Per portie | 385 | 33.1 | 15.8 | 4.2 |