Aardbeiengebakje
Bereiding
Ratio 4:1
1. Smelt de roomboter au-bain-marie en voeg wanneer deze goudbruin is geworden het amandelmeel toe. Vermeng het amandelmeel met de gesmolten roomboter.
2. Leg een stuk bakpapier op een bord. Maak van het boter/amandelmeelmengsel een schuitvormpje op het bakpapier. Zet het vormpje gedurende 1 uur in de koeling.
3. Snijd de aardbeien in plakjes of blokjes. Verdeel dit over het schuitvormpje.
4. Meng de clotted cream met de mascarpone. Maak van dit mengsel een mooie topping op het gebakje.
Tip : Voeg naar smaak een druppel vanille aroma toe bij stap 1 en bij stap 4 een druppeltje stevia aardbeiensmaak.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 38 g aardbeien
- 20 g amandelmeel
- 20 g clotted cream
- 15 g roomboter
- 12 g mascarpone
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
38 g aardbeien | 11 | 0 | 1.9 | 0.3 |
20 g amandelmeel | 115 | 10.8 | 1.8 | 4 |
20 g clotted cream | 102 | 11 | 0.4 | 0.3 |
15 g roomboter | 111 | 12.2 | 0.2 | 0.1 |
12 g mascarpone | 55 | 5.6 | 0 | 0.9 |
Totaal | 393 | 39.6 | 4.4 | 5.6 |
Per portie | 393 | 39.6 | 4.4 | 5.6 |