Notenbrood
60
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.6:1
- Verwarm de (elektrische oven) oven voor op 170 graden Celsius.
- Meng de gemalen macadamia noten, hazelnotenmeel, gemalen paranoten en walnotenmeel in een grote schaal goed door elkaar.
- Voeg kraanwater, 74 g ei, chiazaad, vlozaadvezel, KetoCal 4.1, baksoda, roomboter en olijfolie toe en meng het geheel totdat er een soort deeg ontstaat.
- Klop het eiwit (19 g) in een andere kom samen met de wijnsteenbakboeder en het zout totdat het stijf is.
- Roer het stijfgeklopte eiwit met een spatel of lepel voorzichtig door de rest van het deeg.
- Doe het deeg waarin het stijfgeklopte eiwit verwerkt is in een cakevorm.
- Zet de cakevorm 45 minuten in het midden van de oven.
- Kijk na 45 minuten of het deeg gaar is door er een schoon en droog mes in te steken. Als er niks aan het mes blijft kleven, is het brood gaar. Indien nodig het brood nog 10 minuten langer in de oven laten staan.
- Haal de broodjes uit de oven wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
Tip
- In plaats van 1 groot brood kunnen er met dezelfde hoeveelheid deeg 12 kleine broodjes gemaakt worden door gebruik te maken van een cup cake ovenschaal.
- Je kunt zo een broodje of 1 à 2 sneetjes brood een dag van tevoren uit de vriezer halen en er bijvoorbeeld boter en kaas of boter en halfzoete aardbeienjam op doen. Handig om mee te geven in de broodtrommel voor op school.
- Ook kun je dit brood gebruiken voor tosti’s.
- Notenbrood met la vache qui rit/macadamianoten, boter/pindakaas & boter/kaas.
Bewaar de sneetjes notenbrood met Ketocal 4.1 in de diepvries en gebruik binnen 30 dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*KetoCal 4:1 is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 15 porties
- 147 g kraanwater
- 106 g gemalen macadamianoten
- 92 g KetoCal 4.1*
- 74 g ei (eiwit en eigeel samen)
- 65 gemalen paranoten
- 61 g hazelnotenmeel
- 37 g walnotenmeel
- 35 g olijfolie
- 25 g zachte ongezouten roomboter
- 25 g vlozaadvezel
- 19 g eiwit
- 12 g chiazaad
- 4 g zout
- 1 g baksoda
- 1 g wijnsteenbakpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
147 g kraanwater | - | - | - | - |
106 g gemalen macadamianoten | 843 | 82.9 | 12.5 | 7.7 |
92 g KetoCal 4.1* | 648 | 63.7 | 2.6 | 13.2 |
74 g ei (eiwit en eigeel samen) | 98 | 6.7 | 0.1 | 9.1 |
65 gemalen paranoten | 447 | 43.6 | 1.7 | 9.3 |
61 g hazelnotenmeel | 398 | 37.8 | 6.5 | 8.7 |
37 g walnotenmeel | 257 | 22.9 | 4.5 | 5.3 |
35 g olijfolie | 315 | 35 | - | - |
25 g zachte ongezouten roomboter | 184 | 20.3 | 0.3 | 0.2 |
25 g vlozaadvezel | 36 | 0.2 | 0.1 | 0.1 |
19 g eiwit | 8 | 0 | 0.1 | 2 |
12 g chiazaad | 53 | 3.7 | 0.9 | 2 |
4 g zout | - | - | - | - |
1 g baksoda | - | - | - | - |
1 g wijnsteenbakpoeder | 2 | - | 0.4 | - |
Totaal | 3288 | 316.8 | 29.7 | 57.5 |
Per portie | 219 | 21.1 | 2 | 3.8 |