Bosbessencrumble
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.1:1
Een ketogene recept voor als je wat meer tijd hebt voor de bereiding van je ontbijt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het fruit (indien diepvries bessen nog bevroren) in een ovenschaal
- Kneed met je handen het amandelmeel, vloeibare zoetstof naar smaak, en boter tot een mengsel.
- Verdeel de crumble over het fruit en zet 15 min in de oven tot het mooi goudbruin is.
- Zet indien nodig nog 2 min onder de grill indien onvoldoende gebruind.
Tip van de chef
- Voeg eventueel zoetstof naar smaak toe.
- Vervang de bosbessen door seizoensgebonden fruit.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 80 g bosbessen
- 75 g amandelmeel
- 50 g ongezouten boter
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
80 g bosbessen | 42 | 0 | 8.8 | 0.6 |
75 g amandelmeel | 468 | 41.3 | 8.3 | 20.3 |
50 g ongezouten boter | 369 | 40.6 | 0.6 | 0.4 |
Totaal | 878 | 81.9 | 17.6 | 21.2 |
Per portie | 220 | 20.5 | 4.4 | 5.3 |