Pannenkoeken met chocoladesaus
25
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3,1:1
- Maak het beslag voor pannenkoeken volgens het basisrecept en weeg 90 gram beslag af om daar een pannenkoek van te maken.
- Weeg de ingrediënten voor de chocoladesaus af.
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm met de sojaroom en zoetstof in de magnetron. Roer elke 10 à 20 seconden goed door, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
- Smeer de chocoladesaus over de pannenkoeken en serveer. Bewaar het overschot van de pannenkoeken afgedekt in de koelkast voor maximaal twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
- 75 g Alpro Soya Cuisine*
- 18 g pure chocolade 86 cacao
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’) | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |
75 g Alpro Soya Cuisine* | 113 | 11 | 0.9 | 1.5 |
18 g pure chocolade 86 cacao | 116 | 10 | 3.3 | 1.5 |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 506 | 49.5 | 4.4 | 11.5 |
Per portie | 506 | 49.5 | 4.4 | 11.5 |