Pannenkoek met tapenade, veldsla en pecannoten
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.2:1
- Bereid de pannenkoek volgens het basisrecept en maak een pannenkoek van 90 gram.
- Besmeer de pannenkoek met de tapenade en beleg met blaadjes veldsla en pecannoten.
- Vouw de pannenkoek dubbel, of rol op, en serveer.
De overgebleven pannenkoeken kunnen afgedekt voor twee dagen worden bewaard in de koelkast.
Tip: de pannenkoeken zijn ideaal om in een lunch box mee te nemen als lunch.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant formaggio tapenade kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
- 30 g Albert Heijn formaggio tapenade*
- 27 g pecannoten
- 5 g veldsla
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’) | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |
30 g Albert Heijn formaggio tapenade* | 121.5 | 12.3 | 1.2 | 1.4 |
27 g pecannoten | 189 | 19 | 1.6 | 2.5 |
5 g veldsla | 0.9 | 0.01 | 0.04 | 0.12 |
Totaal | 588 | 59.8 | 3.1 | 12.5 |
Per portie | 588 | 59.8 | 3.1 | 12.5 |