Pannenkoek met zongedroogde tomaten, tapenade, veldsla en mini komkommer
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4.5:1
- Maak het beslag voor pannenkoeken volgens het basisrecept en weeg 90 gram beslag af om daar een pannenkoek van te maken.
- Was de groenten en snijd de minikomkommer in plakjes.
- Besmeer de pannenkoek met de tapenade en beleg met blaadjes veldsla en plakjes minikomkommer.
Vouw de pannenkoek dubbel, of rol op, en serveer. De overgebleven pannenkoeken kunnen afgedekt voor twee dagen worden bewaard in de koelkast.
Tip: de pannenkoeken zijn ideaal om in een lunch box mee te nemen als lunch.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant formaggio tapenade kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 100 g snoepgroente komkommer
- 1 pannenkoek gemaakt met 90 gram beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
- 50 g Albert Heijn formaggio tapenade*
- 10 g veldsla
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
100 g snoepgroente komkommer | 15 | 0.4 | 1.5 | 0.7 |
1 pannenkoek gemaakt met 90 gram beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’) | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |
50 g Albert Heijn formaggio tapenade* | 202.5 | 20.5 | 2 | 2.3 |
10 g veldsla | 1.7 | 0 | 0 | 0.2 |
Totaal | 496 | 49.4 | 3.7 | 11.7 |
Per portie | 496 | 49.4 | 3.7 | 11.7 |