Pannenkoek met zongedroogde tomaten, tapenade, veldsla en mini komkommer

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 4.5:1

  1. Maak het beslag voor pannenkoeken volgens het basisrecept en weeg 90 gram beslag af om daar een pannenkoek van te maken.
  2. Was de groenten en snijd de minikomkommer in plakjes.
  3. Besmeer de pannenkoek met de tapenade en beleg met blaadjes veldsla en plakjes minikomkommer.
    Vouw de pannenkoek dubbel, of rol op, en serveer. De overgebleven pannenkoeken kunnen afgedekt voor twee dagen worden bewaard in de koelkast.

Tip: de pannenkoeken zijn ideaal om in een lunch box mee te nemen als lunch.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

* Wanneer u een andere variant formaggio tapenade kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.

©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 100 g snoepgroente komkommer
  • 1 pannenkoek gemaakt met 90 gram beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
  • 50 g Albert Heijn formaggio tapenade*
  • 10 g veldsla

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
100 g snoepgroente komkommer150.41.50.7
1 pannenkoek gemaakt met 90 gram beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)27728.50.28.5
50 g Albert Heijn formaggio tapenade*202.520.522.3
10 g veldsla1.7000.2
Totaal49649.43.711.7
Per portie49649.43.711.7

Gerelateerde recepten