Kerstchocolade
15
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 5.5:1
15 min bereidingstijd & 1 uur in koelkast.
Kerstchocolade in keto stijl, een feestelijk tussendoortje of dessert tijdens de Kerstperiode.
- Weeg alle ingrediënten af.
- Smelt de cacaoboter al roerend met een houten lepel op een laag vuur in een pan met een dikke bodem.
- Voeg zodra de cacaoboter volledig gesmolten is de Steviala donkere chocolade chips, vanille aroma en vloeibare zoetstof toe. Laat deze ook al roerend smelten en een geheel vormen met de cacaoboter.
- Plaats de siliconen chocoladevormpjes op een plankje of bord en giet het chocolade mengsel voorzichtig in de vormpjes.
- Zet de vormpjes in de koelkast en laat ze daar ongeveer 1 uur staan totdat ze hard zijn geworden.
- Haal de vormpjes uit de koelkast en haal de chocolaatjes voorzichtig uit de vormpjes.
Tip van de chef
- Bewaar de chocolaatjes in een goed afsluitbare bewaardoos en gebruik binnen 4 dagen.
- Met dit recept kunnen ongeveer 12 chocolaatjes worden gemaakt van 3 bij 3 centimeter. Ieder chocolaatje weegt gemiddeld 4 g.
- Serveer een chocolaatje met rood fruit voor een lagere ratio.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 60 g donkere chocolade chips (bv. Steviala)
- 50 g cacaoboter
- 4 g vanille aroma
- 2 g vloeibare zoetstof
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
60 g donkere chocolade chips (bv. Steviala) | 264 | 21.7 | 6 | 5.2 |
50 g cacaoboter | 442 | 49.6 | 0.2 | 0.2 |
4 g vanille aroma | 6 | 0 | 1.6 | 0 |
2 g vloeibare zoetstof | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 712 | 71.2 | 7.7 | 5.3 |
Per portie | 59 | 5.9 | 0.6 | 0.4 |