Sandwich met roomkaas en gerookte zalm
45
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.5:1
- Bereid de sandwich volgens het basisrecept en weeg de benodigde hoeveelheid af om een sandwich te maken van 110 gram.
- Reinig de radijsjes en snijd in dunne plakjes.
- Besmeer de sandwich met de roomkaas en beleg met reepjes gerookte zalm, radijsjes en kiemgroente.
- De overgebleven sandwiches kunnen afgedekt voor 24 uur worden bewaard in de koelkast.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant roomkaas kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 sandwich gemaakt met 110 g deeg (zie ‘Basisrecept sandwiches’)
- 50 g Philadelphia roomkaas naturel lactosevrij*
- 11 g milde kiemgroenten
- 11 g pijnboompitten
- 8 g gerookte zalm
- 4 g radijsjes
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 sandwich gemaakt met 110 g deeg (zie ‘Basisrecept sandwiches’) | 498.2 | 47.5 | 4.97 | 11.5 |
50 g Philadelphia roomkaas naturel lactosevrij* | 138.5 | 13.5 | 1.4 | 2.2 |
11 g milde kiemgroenten | 2.6 | 0.03 | 0.2 | 0.4 |
11 g pijnboompitten | 67.2 | 5.6 | 1.6 | 2.6 |
8 g gerookte zalm | 16 | 0.9 | 0 | 2 |
4 g radijsjes | 0.9 | 0 | 0.2 | 0.04 |
Totaal | 723 | 67.5 | 8.4 | 18.7 |
Per portie | 723.4 | 67.5 | 8.4 | 18.7 |