Meeneemwafels
40
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 3.0:1
Een go-to recept voor ketogene wafels, die je gemakkelijk overal kunt meenemen.
- Verwarm het wafelijzer en smeer goed in met wat olie.
- Meng de KetoCal 4: 1 vanillesmaak*, het amandelpoeder en het bakpoeder door elkaar.
- Meng in een andere kom het ei en de room
- Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door.
- Bak de wafels tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
- Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Tip van de chef
- Voeg vloeibare kunstmatige zoetstof toe naar smaak.
- De wafels kunnen 24u in de koelkast bewaard worden.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *KetoCal 4:1 poeder vanillesmaak is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 3 porties
- 140 g ei
- 100 g KetoCal 4: 1 poeder vanillesmaak*
- 100 g room (40% vet)
- 50 g amandelpoeder
- 11 g arachideolie
- 2 g bakpoeder
Voedingswaarden
| Energie (kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) |
17 g amandelpoeder | 105 | 9,3 | 1,2 | 3,6 |
4 g arachideolie | 33 | 3,7 | 0,0 | 0,0 |
1 g bakpoeder | 1 | 0,0 | 0,2 | 0,0 |
47 g ei | 62 | 4,2 | 0,1 | 5,7 |
33 g ketoCal 4: 1 poeder vanillesmaak* | 235 | 23,1 | 0,9 | 4,8 |
33 g room (40% vet) | 127 | 13,3
| 0,9 | 0,7 |
Totaal per portie/stuk
| 562 | 53,6 | 3,3 | 14,8
|