Meeneemwafels

40 minuten 40 minuten 2 Gemiddeld
Traditional homemade belgian waffles on light background. Cosy family breakfast concept.  Flat lay, top view, copy space.

Bereiding

Ratio 3.0:1 

Een go-to recept voor ketogene wafels, die je gemakkelijk overal kunt meenemen. 

  1. Verwarm het wafelijzer en smeer goed in met wat olie.
  2. Meng de KetoCal 4: 1 vanillesmaak*, het amandelpoeder en het bakpoeder door elkaar.
  3. Meng in een andere kom het ei en de room
  4. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door.
  5. Bak de wafels tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.
  6. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

  • Voeg vloeibare kunstmatige zoetstof toe naar smaak.
  • De wafels kunnen 24u in de koelkast bewaard worden. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *KetoCal 4:1 poeder vanillesmaak is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht. 

Ingrediënten

Voor 3 porties

  • 140 g ei
  • 100 g KetoCal 4: 1 poeder vanillesmaak*
  • 100 g room (40% vet)
  • 50 g amandelpoeder
  • 11 g arachideolie
  • 2 g bakpoeder

Voedingswaarden

 

Energie (kcal) 

Vetten (g) 

Koolhydraten (g) 

Eiwitten (g) 

17 g amandelpoeder 

105 

9,3 

1,2 

3,6 

4 g arachideolie  

33 

3,7 

0,0 

0,0 

1 g bakpoeder  

0,0 

0,2 

0,0 

47 g ei 

62 

4,2 

0,1 

5,7 

33 g ketoCal 4: 1 poeder vanillesmaak*  

235 

23,1 

0,9 

4,8 

33 g room (40% vet)  

127

13,3

 

0,9 

0,7 

Totaal per portie/stuk 

 

562

53,6

3,3 

14,8