Chocolade avocadomuffins met pecannoten
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 2.8:1
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 °C.
- Snij de pecannoten in kleine stukjes. Bewaar enkele pecannoten apart om te gebruiken als garnering.
- Doe de avocado (zonder pit en schil) in een blender samen met vanille aroma, baksoda, cacaopoeder, amandelmeel, ei en de gesmolten boter.
- Blend het geheel totdat er een homogeen mengsel ontstaat.
- Doe het mengsel in een kom en roer hier de pecannoten doorheen.
- Verdeel het mengsel met behulp van twee eetlepels over 6 cupcake vormpjes in een muffinbakvorm en zet deze ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Controleer of de muffins gaar zijn, zo niet dan nog 1 tot 2 minuten langer in de oven laten staan.
- Garneer en serveer de muffins met de overgebleven (stukjes) pecannoten.
Tips van de chef
- Voor een hogere ratio kunnen de chocolade avocadomuffins geserveerd worden met slagroom.
- Voor een lagere ratio kunnen de chocolade avocadomuffins geserveerd worden met rood fruit, zoals frambozen of blauwe bessen.
- Bewaar de chocolade avocadomuffins maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast of maximaal 14 dagen in de diepvries.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
©Keto Cool i.s.m. Nutricia
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 60 g avocado
- 54 g ei
- 54 g pecannoten
- 42 g amandelmeel
- 27 g Steviala kristal sweet
- 12 g boter
- 6 g vanille aroma
- 6 g cacao poeder
- 6 g baksoda
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
60 g avocado | 112 | 11 | 1.1 | 1.2 |
54 g ei | 71 | 4.9 | 0.1 | 6.6 |
54 g pecannoten | 389 | 38.9 | 2.4 | 5 |
42 g amandelmeel | 262 | 23.1 | 4.6 | 11.3 |
27 g Steviala kristal sweet | 1 | 0 | 0 | 0 |
12 g boter | 88 | 9.7 | 0.1 | 0.1 |
6 g vanille aroma | 12 | 0 | 0.1 | 0 |
6 g cacao poeder | 14 | 0.5 | 2.4 | 0.7 |
6 g baksoda | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal | 956 | 89 | 11.3 | 25.3 |
Per portie | 159 | 14.8 | 1.9 | 4.2 |