Salade met zalm en avocado
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.3:1
- Snij de sperziebonen in stukjes en lepel de avocado uit en snij in reepjes.
- Rooster vervolgens de sesamzaadjes in een droge pan zonder boter of olie.
- Strooi wat paprikapoeder over de zalm en bak aan beide kanten in de sesamolie gaar.
- Als de zalm gaar is, meng dan de knoflooksaus met de vetstof die gebruikt werd om de zalm te bakken.
- Leg de gemengde sla, avocado en sperziebonen in een kom of bord en leg de stukjes zalm hierover. Doe de saus en sesamzaadjes hierover en serveer warm of koud.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 40 g avocado
- 30 g verse zalm
- 25 g gemengde groene sla
- 25 g knoflook aïoli
- 20 g sperziebonen
- 15 g sesamolie
- 8 g sesamzaad
- paprikapoeder naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
40 g avocado | 79.6 | 7.8 | 0.7 | 0.7 |
30 g verse zalm | 60 | 3.4 | 0 | 7.5 |
25 g gemengde groene sla | 3.8 | 0.08 | 0.3 | 0.3 |
25 g knoflook aïoli | 186.5 | 20.5 | 0.3 | 0.3 |
20 g sperziebonen | 7.8 | 0.16 | 2 | 0.8 |
15 g sesamolie | 123.8 | 13.8 | 0 | 0 |
8 g sesamzaad | 50.3 | 4.4 | 0.5 | 2 |
paprikapoeder naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 512 | 50.1 | 3.8 | 11.6 |
Per portie | 511.8 | 50.1 | 3.8 | 11.6 |