Salade met zalm en avocado

30 minuten 30 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 3.3:1

  1. Snij de sperziebonen in stukjes en lepel de avocado uit en snij in reepjes.
  2. Rooster vervolgens de sesamzaadjes in een droge pan zonder boter of olie.
  3. Strooi wat paprikapoeder over de zalm en bak aan beide kanten in de sesamolie gaar.
  4. Als de zalm gaar is, meng dan de knoflooksaus met de vetstof die gebruikt werd om de zalm te bakken.
  5. Leg de gemengde sla, avocado en sperziebonen in een kom of bord en leg de stukjes zalm hierover. Doe de saus en sesamzaadjes hierover en serveer warm of koud.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

 

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 40 g avocado
  • 30 g verse zalm
  • 25 g gemengde groene sla
  • 25 g knoflook aïoli
  • 20 g sperziebonen
  • 15 g sesamolie
  • 8 g sesamzaad
  • paprikapoeder naar smaak

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
40 g avocado79.67.80.70.7
30 g verse zalm603.407.5
25 g gemengde groene sla3.80.080.30.3
25 g knoflook aïoli186.520.50.30.3
20 g sperziebonen7.80.1620.8
15 g sesamolie123.813.800
8 g sesamzaad50.34.40.52
paprikapoeder naar smaak----
Totaal51250.13.811.6
Per portie511.850.13.811.6

Gerelateerde recepten