Madeleines

30 minuten 30 minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Ratio 2.5:1 

Waan je in Frankrijk met deze heerlijke ketogene Madeleines. 

  1. Verwarm  de oven voor op 165 °C op de hete lucht stand. 
  2. Smelt de boter in een pan of in een magnetron.  
  3. Doe de eieren in een grote mengkom samen met een snufje zout en mix deze met een staafmixer ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg de boter, de slagroom en de vanille aroma toe aan de eieren en mix met een staafmixer nog een keertje ongeveer 1 minuut. 
  5. Zet nu de deeghaken op de staafmixer en voeg al mixend langzaam eerst het amandelmeel, dan de Steviala Kristal Sweet en ten slotte de wijnsteenbakpoeder toe aan het mengsel in de kom.
  6. Mix het geheel totdat er een uniform geheel ontstaat. 
  7. Giet het deeg in een siliconen Madeleine bakvorm voor 20 mini-Madeleines en zet de bakvorm ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. 
  8. Wacht tot de Madeleines zijn afgekoeld, haal ze dan pas uit de bakvorm en serveer. 

Tip van de chef

  • Bewaar de Madeleines in de koelkast en gebruik binnen 3 dagen.  

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

©Keto Cool i.s.m. Nutricia 

Ingrediënten

Voor 20 porties

  • 100 g ei
  • 78 g boter
  • 75 g amandelmeel
  • 50 g Steviala Kristal Sweet
  • 30 g slagroom
  • 10 g vanille aroma
  • 3 g wijnsteen bakpoeder
  • snufje zout

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
100 g ei1329.10.212.3
78 g boter57563.30.90.5
75 g amandelmeel46841.38.320.3
50 g Steviala Kristal Sweet1000
30 g slagroom10210.60.90.7
10 g vanille aroma16040
3 g wijnsteen bakpoeder501.30
snufje zout0000
Totaal1299124.315.633.8
Per portie656.20.81.7

Gerelateerde recepten