Kaneelbroodjes
40
minuten
Gevorderd
Bereiding
Ratio 2,8:1
Per portie (55 g deeg) 2,7:1 - Totaal 227 g (ongeveer 4 stuks)
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Weeg de macadamianoten en mascarpone af. Maal de macadamianoten fijn in een keukenmachine tot een smeuïge consistentie.
- Verwarm de mascarpone in de magnetron tot een glad mengsel. Voeg de kaneel toe en meng door de mascarpone. De broodjes kunnen hartig smaken, dus enkele druppels vloeibare zoetstof kan worden toegevoegd om het zoeter te maken.
- Scheid het ei en klop het eiwit samen met de bakpoeder.
- Klop het eigeel los en meng met de mascarpone en fijngemalen noten tot een geheel. Meng het opgeklopte eiwit hier voorzichtig doorheen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer in met wat olie tegen het aanbakken.
- Verdeel het beslag met behulp van een eetlepel op de bakplaat. 1 à 2 eetlepels geven een kaneelbroodje met een diameter van ongeveer 5 cm.
- Bak de broodjes 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en serveer. Bewaar het overschot afgedekt in de koelkast voor maximaal twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 70 g mascarpone
- 55 g macadamianoten
- 2 eieren (100 g)
- 1 g bakpoeder
- 1 g kaneel
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
70 g mascarpone | 318.5 | 33 | 0.2 | 12.3 |
55 g macadamianoten | 431.8 | 41.9 | 7.4 | 4.3 |
2 eieren (100 g) | 132 | 9.1 | 0.2 | 12.3 |
1 g bakpoeder | 0.9 | 0 | 0.2 | 0 |
1 g kaneel | 3.2 | 0.03 | 0.6 | 0.04 |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 886 | 84 | 8.6 | 22 |
Per portie | 215 | 20 | 2 | 5.3 |