Basisrecept pannenkoeken
15
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3,3:1
- Kluts de eieren in een kom.
- Doe de vloeibare bak- en braadboter, mascarpone en eieren in een maatbeker en mix tot een glad geheel. Bij de bereiding van zoete pannenkoeken kunnen eventueel enkele druppels vloeibare zoetstof aan het deeg worden toegevoegd.
- Verhit wat olijfolie in een pan op laag vuur. Giet het beslag in de pan en bak totdat de bovenkant droog is en draai voorzichtig om. Als dit te lang duurt, kan een deksel op de pan ervoor zorgen dat de pannenkoek gelijkmatiger wordt verwarmd.
- De pannenkoeken kunnen afgedekt in de koelkast worden bewaard voor maximaal twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 60 g mascarpone
- 2 eieren (ongeveer 100 g)
- 20 g vloeibare bak- en braadboter 80% vet
- olijfolie om te bakken
- vloeibare zoetstof naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
60 g mascarpone | 273 | 28.2 | 0.18 | 4.6 |
2 eieren (ongeveer 100 g) | 132 | 12.3 | 0.2 | 12.3 |
20 g vloeibare bak- en braadboter 80% vet | 148 | 16.4 | 0.1 | 0.1 |
olijfolie om te bakken | - | - | - | - |
vloeibare zoetstof naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 435 | 43.5 | 0.6 | 17 |
Per portie | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |