Hazelnootpasta
15
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3,4:1
Totaal hazelnootpasta voor ongeveer 4 porties (240 g) / 1 portie (57 g)
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm met de sojaroom en zonnebloemolie in de magnetron. Roer elke 10 à 20 seconden goed door, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
- Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Doe de cacao en het chocolademengsel erbij en mix verder tot een glad geheel.
- Klaar om te serveren, bijvoorbeeld op een sandwich of pannenkoek
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
** Wanneer u een andere variant kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 100 g Alpro Soya cuisine**
- 75 g ongebrande hazelnoten
- 25 g Cote d'or Pure chocolade 86%
- 20 g zonnebloemolie
- 20 g cacaopoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
100 g Alpro Soya cuisine** | 151 | 15 | 1.2 | 2 |
75 g ongebrande hazelnoten | 537.8 | 51.8 | 4.5 | 10.5 |
25 g Cote d'or Pure chocolade 86% | 161.3 | 14 | 4.6 | 2.1 |
20 g zonnebloemolie | 179.6 | 19.9 | 0.04 | 0.1 |
20 g cacaopoeder | 75.8 | 4.3 | 2.1 | 3.7 |
Totaal | 1106 | 105 | 12.4 | 18.4 |
Per portie | 1106 | 105 | 12.4 | 18.4 |