Hazelnootpasta

15 minuten 15 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 3,4:1

Totaal hazelnootpasta voor ongeveer 4 porties (240 g) / 1 portie (57 g)

  1. Breek de chocolade in stukjes en verwarm met de sojaroom en zonnebloemolie in de magnetron. Roer elke 10 à 20 seconden goed door, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  2. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Doe de cacao en het chocolademengsel erbij en mix verder tot een glad geheel.
  3. Klaar om te serveren, bijvoorbeeld op een sandwich of pannenkoek

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

 

** Wanneer u een andere variant kookroom kiest, kunnen voedingswaarden veranderen

 


©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 100 g Alpro Soya cuisine**
  • 75 g ongebrande hazelnoten
  • 25 g Cote d'or Pure chocolade 86%
  • 20 g zonnebloemolie
  • 20 g cacaopoeder

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
100 g Alpro Soya cuisine**151151.22
75 g ongebrande hazelnoten537.851.84.510.5
25 g Cote d'or Pure chocolade 86%161.3144.62.1
20 g zonnebloemolie179.619.90.040.1
20 g cacaopoeder75.84.32.13.7
Totaal110610512.418.4
Per portie110610512.418.4

Gerelateerde recepten