Frambozenmousse
20
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 4,1:1
- Was de frambozen en snij in stukjes. Bewaar eventueel 1 framboos om het gerecht later mee af te werken.
- Meng de juiste hoeveelheid Nutricia Protifar met voldoende koud water tot een glad papje.
- Doe de slagroom, het Nutricia Protifar mengsel, frambozen en limonadesiroop in een maatbeker en klop op tot een romig mengsel. Let op: klop dit niet te lang, want anders krijg je boter.
- Spatel het mengsel in een kommetje en gebruik binnen twee uur.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*Protifar is een voeding voor medisch gebruik. Te gebruiken onder medisch toezicht
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 50 g slagroom 40% vet
- 14 g frambozen
- 4 g suikervrije frambozenlimonade
- 2 g Nutricia Protifar* eiwitpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
50 g slagroom 40% vet | 189.5 | 20 | 1.3 | 0.95 |
14 g frambozen | 5 | 0 | 0.6 | 0.2 |
4 g suikervrije frambozenlimonade | 0.3 | 0 | 0.09 | 0 |
2 g Nutricia Protifar* eiwitpoeder | 7.4 | 0.03 | 0.02 | 1.7 |
Totaal | 202 | 20 | 2 | 2.9 |
Per portie | 202 | 20 | 2 | 2.9 |