Pannenkoek met macadamia notenpasta
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.4:1
- Maak het beslag voor pannenkoeken volgens het basisrecept en weeg 90 gram beslag af om daar een pannenkoek van te maken.
- Maal de macadamianoten fijn in een keukenmachine tot een gladde pasta.
- Besmeer de pannenkoek met de macadamianotenpasta.
- Vouw de pannenkoek dubbel, of rol op, en serveer.
- De overgebleven pannenkoeken kunnen afgedekt worden bewaard in de koelkast.
Tip: de pannenkoeken zijn ideaal om in een lunch box mee te nemen als lunch. Gebruik binnen twee dagen.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’)
- 47 g macadamianoten
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
1 pannenkoek gemaakt met 90 g beslag (zie ‘Basisrecept pannenkoeken’) | 277 | 28.5 | 0.2 | 8.5 |
47 g macadamianoten | 369 | 35.8 | 6.3 | 3.7 |
Totaal | 646 | 64.3 | 6.5 | 12.2 |
Per portie | 646 | 64.3 | 6.5 | 12.2 |