Blauwe bessenmuffin
40
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio 4.5:1
Het recept voor lekkere luchtige muffins met blauwe bessen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de amandelmeel met KetoCal 4:1 poeder vanille* samen in een kom.
- Voeg daarna de gesmolten boter en de blauwe bessen toe.
- Indien gewenst enkele druppels vloeibare zoetstof toevoegen.
- Verdeel het beslag over 2 muffin vormpjes.
- Bak de muffins ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze een goudbruine kleur krijgen.
- Laat afkoelen op een rooster.
Tip van de chef
- De blauwe bessenmuffins kunnen tot 2 dagen bewaard worden in de vriezer.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- *KetoCal 4:1 vanille is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij medicatieresistente epilepsie of andere aandoeningen waarbij een ketogeen dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 32 g KetoCal 4:1 poeder vanille*
- 30 g gesmolten boter
- 12 g amandelmeel
- 10 g blauwe bessen
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
32 g KetoCal 4:1 poeder vanille* | 225 | 22.1 | 0.9 | 4.6 |
30 g gesmolten boter | 221 | 24.4 | 0.3 | 0.2 |
12 g amandelmeel | 75 | 6.6 | 1.3 | 3.2 |
10 g blauwe bessen | 5 | 0 | 1.1 | 0.1 |
Totaal | 526 | 53.1 | 3.6 | 8.1 |
Per portie | 262 | 26.6 | 1.8 | 4.1 |