Chocolademousse
25
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.9:1
- Doe de chocolade en de vloeibare bak- en braadboter in een magnetron bestendige kom en laat de chocolade smelten in de magnetron. Roer elke 10 à 20 seconden goed door, totdat de chocolade volledig is gesmolten.
- Splits het ei in twee kommen en klop het eiwit samen met de vloeibare zoetstof.
- Klop de room op.
- Klop vervolgens het eigeel los en meng met het chocolademengsel. Let op: de chocolade moet eerst zijn afgekoeld tot kamertemperatuur.
- Meng alles voorzichtig en giet in twee kommetjes. Laat drie uur opstijven in de koelkast.
Tip : De tweede portie kan in de koelkast 24 uur worden bewaard.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 100 g slagroom 40% vet
- 2 eieren (100g)
- 30 g pure chocolade 86% cacao
- 45 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
100 g slagroom 40% vet | 379 | 40 | 2.6 | 1.9 |
2 eieren (100g) | 132 | 9.1 | 0.2 | 12.3 |
30 g pure chocolade 86% cacao | 193.5 | 17 | 5.6 | 2.6 |
45 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet | 333 | 36.9 | 0.1 | 0.1 |
Totaal | 1038 | 103 | 8.5 | 16.9 |
Per portie | 519 | 51.5 | 4.3 | 8.5 |