Spaghetti Bolognaise
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.8:1
- Was de groenten en snij in kleine blokjes. Hak de knoflook en basilicum fijn.
- Verwarm de olijfolie met de knoflook en basilicum in een kleine pan. Houd eventueel wat basilicum over ter garnering.
- Doe het gehakt erbij en bak goed door.
- Doe de bleekselderij, wortel, champignons, passata en tapenade erbij en roer goed.
- Laat nog 5 à 10 minuten koken op een zacht vuurtje en roer regelmatig.
- Kook de koolhydraatarme pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de pasta met de saus, werk af met enkele blaadjes basilicum en serveer.
Tip: omdat de koolhydraatarme pasta zo goed als geen kilocalorieën bevat, kan de hoeveelheid worden aangepast naar wens.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
* Wanneer u een andere variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 200 g koolhydraatvrije pasta
- 45 g half om half gehakt
- 30 g Elvea passata*
- 30 g Albert Heijn formaggio tapenade*
- 27 g olijfolie
- 20 g bleekselderij
- 20 g champignons
- 20 g wortel
- 3 teentjes knoflook (3 g)
- 2 g verse basilicum
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
200 g koolhydraatvrije pasta | 18 | 0 | 0 | 0.4 |
45 g half om half gehakt | 104.9 | 7.74 | 0.14 | 8.6 |
30 g Elvea passata* | 6.6 | 0.06 | 0.9 | 0.4 |
30 g Albert Heijn formaggio tapenade* | 121.5 | 12.3 | 1.2 | 1.4 |
27 g olijfolie | 243 | 27 | 0 | 0 |
20 g bleekselderij | 2.8 | 0 | 0.4 | 0.2 |
20 g champignons | 3.6 | 0.1 | 0.08 | 0.5 |
20 g wortel | 6.6 | 0.1 | 1.1 | 0.14 |
3 teentjes knoflook (3 g) | 4.7 | 0.01 | 0.9 | 0.2 |
2 g verse basilicum | 0.96 | 0.02 | 0.1 | 0.06 |
Totaal | 513 | 47.3 | 4.8 | 11.9 |
Per portie | 513 | 47.3 | 4.8 | 11.9 |