Shepherds Pie met kippengehakt

30 minuten 30 minuten 2 Gemiddeld
Baked mashed potato with minced beef and cheese

Bereiding

Ratio: 3:1

De klassieke Shepherd's pie, ook bekend als cottage pie, is een ovenschotel van gehakt afgedekt met aardappelpuree. Dit recept is een heerlijke ketogene variant met bloemkool en kippengehakt.

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Bak glazig in de margarine.
  3. Voeg het kippengehakt toe en bak af.
  4. Kruid af met peper en zout naar wens..
  5. Kook de bloemkool gaar. Giet af en mix de bloemkool met de kaas tot een dikke saus.
  6. Kruid deze af naar wens met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Neem een vuurvaste schotel. Schik het gehaktmengsel op de bodem.
  9. Schep de bloemkoolpuree erbovenop.
  10. Bak de ovenschotel af tot een goudkleurig korstje zich heeft gevormd.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 100 g room 35% vet
  • 80 g bloemkool 
  • 30g ui
  • 26 g margarine 80% vet (< 24 g verzadigde vetzuren)
  • 15 g kippengehakt 
  • 10 g gruyere kaas
  • 7 g knoflook rauw
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak

Recept van Nutricia Ketogenics 

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
80 g bloemkool200.22.41.5
10  g gruyère kaas433.50.12.9
15 g kippengehakt221.003.2
7 g rauwe knoflook1102.20.4
26 g margarine (80% vet)18720.800
100 g room (35% vet)338353.12.2
30 g ui110.11.90.4
zout en peper en nootmuskaat naar smaak0000
Totaal per portie63360.59.810.7