Shepherds Pie met kippengehakt
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio: 3:1
De klassieke Shepherd's pie, ook bekend als cottage pie, is een ovenschotel van gehakt afgedekt met aardappelpuree. Dit recept is een heerlijke ketogene variant met bloemkool en kippengehakt.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Bak glazig in de margarine.
- Voeg het kippengehakt toe en bak af.
- Kruid af met peper en zout naar wens..
- Kook de bloemkool gaar. Giet af en mix de bloemkool met de kaas tot een dikke saus.
- Kruid deze af naar wens met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem een vuurvaste schotel. Schik het gehaktmengsel op de bodem.
- Schep de bloemkoolpuree erbovenop.
- Bak de ovenschotel af tot een goudkleurig korstje zich heeft gevormd.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 100 g room 35% vet
- 80 g bloemkool
- 30g ui
- 26 g margarine 80% vet (< 24 g verzadigde vetzuren)
- 15 g kippengehakt
- 10 g gruyere kaas
- 7 g knoflook rauw
- Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
Recept van Nutricia Ketogenics
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
80 g bloemkool | 20 | 0.2 | 2.4 | 1.5 |
10 g gruyère kaas | 43 | 3.5 | 0.1 | 2.9 |
15 g kippengehakt | 22 | 1.0 | 0 | 3.2 |
7 g rauwe knoflook | 11 | 0 | 2.2 | 0.4 |
26 g margarine (80% vet) | 187 | 20.8 | 0 | 0 |
100 g room (35% vet) | 338 | 35 | 3.1 | 2.2 |
30 g ui | 11 | 0.1 | 1.9 | 0.4 |
zout en peper en nootmuskaat naar smaak | 0 | 0 | 0 | 0 |
Totaal per portie | 633 | 60.5 | 9.8 | 10.7 |