Koolraapsoep met avocado stukjes en pijnboompitten
30
minuten
Gemiddeld
Bereiding
Ratio: 3.9:1
- Verhit de olie in een pan, snipper de ui en fruit deze in de olie.
- Voeg de koolraap toe en wok kort mee voor ongeveer 3 minutenop hoog vuur.
- Voeg water en de kippenbouillon toe en laat 10 minuten koken.
- Meng de benodigde hoeveelheidKetoCal 4:1 poeder met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig te laten oplossen.
- Voeg hetKetoCal mengsel toe aan de soep.
- Pureer de soep met een blender en breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder olie.
- Giet de soep in een soepkom en serveer met in stukjes gesneden avocado en pijnboompitten.
Tip: om er kleine avocadoballetjes van te maken kunnen er bolletjes uit de avocado worden gesneden met een meloensnijder.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 130 ml water
- 15 g KetoCal 4 1 poeder neutraal
- 15 g koolzaadolie
- 2 g kippenbouillon
- 3 g pijnboompitten
- 30 g avocado
- 5 g ui
- 65 g gewassen en gesneden koolraap
- zout en peper naar smaak
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
130 ml water | - | - | - | - |
15 g KetoCal 4 1 poeder neutraal | - | - | - | - |
15 g koolzaadolie | - | - | - | - |
2 g kippenbouillon | - | - | - | - |
3 g pijnboompitten | - | - | - | - |
30 g avocado | - | - | - | - |
5 g ui | - | - | - | - |
65 g gewassen en gesneden koolraap | - | - | - | - |
zout en peper naar smaak | - | - | - | - |
Totaal | 333 | 33 | 3.3 | 5.2 |
Per portie | 333 | 33 | 3.3 | 5.2 |