Kaassoufflé met broccoli
50
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 3.8:1
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de broccoli en snij in kleine roosjes
- Kluts het ei en weeg hiervan 38 gram af. Een ei weegt gemiddeld 50 gram, dus niet alles is nodig.
- Klop de room op tot een romig geheel. Klop niet te lang, want anders wordt het boter.
- Meng de kaas, broccoli, vloeibare bak- en braadboter, ei en opgeklopte room.
- Giet het mengsel in een kleine ovenschotel en zet 20 tot 30 minuten in de oven.
- Serveer warm of koud.
Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*Wanneer u een andere 'bak en braad' variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 63 g slagroom 40% vet
- 1 ei (50g)
- 25 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet*
- 25 g broccoli
- 20 g geraspte jonge Goudse kaas
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
63 g slagroom 40% vet | 238.8 | 25.2 | 1.6 | 1.2 |
1 ei (50g) | 66 | 4.6 | 0.1 | 6.2 |
25 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet* | 185 | 20.5 | 0.1 | 0.1 |
25 g broccoli | 6.8 | 0.2 | 0.2 | 0.7 |
20 g geraspte jonge Goudse kaas | 73.8 | 6.1 | 0 | 4.6 |
Totaal | 570 | 56.6 | 2 | 12.8 |
Per portie | 0 | 0 | 0 | 0 |