Kaassoufflé met broccoli

50 minuten 50 minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ratio 3.8:1

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de broccoli en snij in kleine roosjes
  3. Kluts het ei en weeg hiervan 38 gram af. Een ei weegt gemiddeld 50 gram, dus niet alles is nodig.
  4. Klop de room op tot een romig geheel. Klop niet te lang, want anders wordt het boter.
  5. Meng de kaas, broccoli, vloeibare bak- en braadboter, ei en opgeklopte room.
  6. Giet het mengsel in een kleine ovenschotel en zet 20 tot 30 minuten in de oven.
  7. Serveer warm of koud.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

*Wanneer u een andere 'bak en braad' variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.

©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 63 g slagroom 40% vet
  • 1 ei (50g)
  • 25 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet*
  • 25 g broccoli
  • 20 g geraspte jonge Goudse kaas

Voedingswaarden

 Energie (Kcal)Vetten (g)Koolhydraten (g)Eiwitten (g)
63 g slagroom 40% vet238.825.21.61.2
1 ei (50g)664.60.16.2
25 g bak- en braadboter vloeibaar 80% vet*18520.50.10.1
25 g broccoli6.80.20.20.7
20 g geraspte jonge Goudse kaas73.86.104.6
Totaal57056.6212.8
Per portie0000