Broccoli met kaassaus en kip
30
minuten
Makkelijk
Bereiding
Ratio 2.0:1
Ben jij een kaasliefhebber? Dan is dit recept in combinatie met kip en broccoli iets voor jou.
- Was de broccoli en snij in roosjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en stoof de broccoli hierin door een klein beetje water toe te voegen. Dek af met een deksel tijdens het stoven.
- Rasp de cheddar of snij in kleine reepjes. Voeg deze samen met de mascarpone bij de broccoli.
- Verwarm dit mengsel zonder te laten koken, tot de kaas is opgelost.
- Snij de kip in blokjes en bak aan in een pan.
- Voeg de kippenblokjes bij het broccolimengsel.
Tip van de chef
- Breng op smaak met kruiden naar keuze.
- Voeg eventueel koolhydraatvrije pasta toe.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 70 g broccoli gekookt
- 60 g mascarpone
- 25 g kipfilet
- 22 g cheddar kaas
- 10 g zonnebloemolie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | Vetten (g) | Koolhydraten (g) | Eiwitten (g) | |
---|---|---|---|---|
70 g broccoli gekookt | 19 | 0.2 | 0.6 | 2.7 |
60 g mascarpone | 273 | 28.2 | 0.2 | 4.6 |
25 g kipfilet | 27 | 0.5 | 0 | 5.8 |
22 g cheddar kaas | 91 | 7.6 | 0 | 5.6 |
10 g zonnebloemolie | 90 | 3.4 | 0 | 0 |
Totaal | 500 | 39.9 | 0.8 | 18.8 |
Per portie | 500 | 39.9 | 0.8 | 18.8 |